Voor wie het weten wil: Waarom een MAC adres én een IP adres ? Een MAC adres legt vast wie jij bent, een IP adres wáár jij bent. In verdere analogie met het ‘gewone’ leven; Jou MAC adres is je BurgerSofi nr. en je IP adres is je Postcode met huisnr. Beide zijn van belang om communicatie tussen twee personen, bijvoorbeeld via een ouderwetse brief, goed mogelijk te maken.

Je adres kan variëren , wie je bent niet. Dat geldt hetzelfde voor IP en MAC adressen. Routers houden van IP adressen (bezig in ik dacht ‘Layer 3 ‘) Switchers van MAC adressen (bezig in ik dacht ‘Layer 2’).

Mensen houden niet van nummers. Dus wij vervangen de Postcode liever door een goed leesbare en makkelijker te onthouden (straat)naam etc. En ons Sofi nr. liever door een naam (evt. met gezichtsherkenning /vingerafdruk voor een unieke identificatie).

Kenbaar maken aan een ander wie je bent, werkt echt veel beter met een vriendelijk gezicht, uitgestoken hand, en je naam te vernoemen als het opdreunen van je BurgerSofi nummer. Vervolgens informeren naar de postcode en huisnr. van de ander, omdat je je wel aangetrokken voelt, gaat zeker geen succes opleveren 😉

Dante levert dezelfde luxe in hun protocol om audio over een netwerk te sturen.

Bere interessant onderwerp 🙂

Ook aan het verdiepen in de wereld van Dante, en kun je wel wat hulp gebruiken ? Percussieschool Bracumba geeft ook hier cursus in