Al eens eerder gepubliceerd. Waarom dan nu weer (en ook nog eens ruim twee keer zo lang…)?

Dat wil ik van me afschrijven:

Typische trommelaars eigenschap; houden van duidelijke markeringen in de tijd. In mijn geval nodig om een signaal te krijgen dat het tussen de oren opgeschoond en ge-herrangschikt moet worden.

Er moet geheugen en rekenkracht ruimte vrij komen voor een nieuwe passie; ánderen vanachter een mengtafel op de optimale manier in contact brengen met hún publiek. Het maken en plaatsen van deze film is het definitieve startschot (de overduidelijke markering in de tijd) voor deze nieuwe muzikale taak.

De film is echter zo lang geworden omdat ik een aantal onderwerpen in dit laatste verhaal de juiste aandacht wilde geven. Zonder zou de opschoning tussen de oren (voor mijn eigen gevoel) niet verantwoord zijn geweest.

-Ten eerste de realisatie dat alles vooral in beweging komt, door die perfecte, in-perfecte, steeds veranderende, verhouding tot onze grootste energie bron, de zon. Dus graag een scene buiten in de natuur.

-Dingen ontdekken, dingen leren is het leukste wat je kan doen. Dankbaar voor de mensen die je helpen in dit proces , hebben we ook gefilmd in een schoolgebouw. Precies die plek waar mijn eerste drumstelletje op het schoolfeest stond , zo ongeveer 50 jaar geleden. (Van een klasgenoot kreeg ik het Santana singeltje. De allereerste keer dat we conga geluid bewust werden.)

-Uiteraard super dankbaar, wanneer je tot de geluksvogels hoort, die een eigen plekje op deze aardbol hebben. Een thuis. Een eerbetoon ook aan de vele mensen die hun energie in onze eigen, fijne plek hebben gestoken, maar die er niet meer zijn. Dus ook een scene hier.

-Ten slotte een relativerende eind gedachte. Zet je gemotiveerd/gepassioneerd in, maar pas op ook weer niet door te slaan. In het grote geheel vind je niet alleen jezelf, maar zelfs het hele bolletje waar we met zijn allen opzitten, binnen de kortste keren, nooit meer terug. En ook dat wilden we graag filmisch vertellen.

Zo. Ik ben het kwijt. Op ‘plaatsen’ drukken, en door met iets anders. ‘Time for a Change’