Wat Arthur ons heeft gebracht heeft ons diep geraakt. Zijn spel, zijn persoonlijkheid, zijn contact met Renee….werkelijk alles. Ook de woorden die hij schreef op zijn Facebook site, maakte ons sprakeloos. Té mooi om niet ook hier te herhalen.

Arthur schreef:

“33 jaar na dato liep ik weer eens een huis binnen. Ik werd er stil van.
De Sonseweg 83 te Eindhoven.
Als broekie kreeg ik daar mijn eerste echte drumlessen van de grootste percussiefanaat uit de omstreken. En die omstreken gaan de grens over wat mij betreft. Johan Aben.
Vandaag de dag heet zijn inspirerende percussieschool Bracumba.
Een ware Efteling van klankbelevenissen, kennis en avontuur.
Die lessen.. dat werd wat.. 4 om 4tjes, 8 om 8jes, terwijl ik kort daarvoor nog keurig mijn marsjes stond te pruttelen in een apenpakkie vanaf de partij achter de harmonie.. Ging onderuit van de confrontaties en alle energie.. Heb dat altijd mee genomen.
Deze keer liep het broekie er niet binnen om les te krijgen maar om op uitnodiging van mijn eerdere meester zelf een avond lang met publiek wat ten gehore te brengen, Elke gebeurtenis is een les, altijd.
Liefde en bevlogenheid heersen in dat huis. Johan en Angelique zorgen voor een onthaal waarbij een rode loper zou verbleken.
Grote dank voor dit mooie kado. Heerlijk om er weer eens te zijn.
Of ik ook met Renee, hun 12-jarige dochter een song als duo geimproviseerd wilde spelen. Dat voelde te bijzonder. Gedaan, met brushes. Op die plek. Een heel bijzondere plek. Renee en ik hebben de handjes geschud, wat gepraat, en hebben op het liedje geimproviseerd. Die dame is me een partij ritme en toonvast… Van werkelijk niets gaat er paniekerig een wenkbrauw omhoog. Alles gaat vanzelf met haar. Wat wil je met zo’n vader en moeder… Renee Aben. Ooit gaat die naam weer in beeld komen. Mark my words..
Grote dank, jullie mooie mensen. Het reflecteerde enorm en was me een heel grote eer. Het maakte me daarna, toen ik weer in het donker in de auto weg reed, even enorm sentimenteel. Er kwam wat binnen. Dank voor jullie grootse liefde.
Hieronder het fragment met Renee Aben, dochter van een van mijn grootste inspiratoren ooit, Johan Aben. Wil je echt eens bezield worden? Durf je dat aan? Ga naar hem. Punt. “